Karlskrona får nytt nöjesställe – så görs konsthallen om

Karlskrona ,

Från och med den 1 februari nästa år ska Karlskrona få en ny mötesplats i Konsthallens lokaler.

Bakom satsningen står Paraply och Skeppsgossen.

– Jag tror att det är precis ett sådant här ställe som saknas i Karlskrona, säger Pernilla Danielsson.

Det har en längre tid varit klart att kulturen skulle försvinna från konsthallen i Karlskrona vid årsskiftet. Men vad det skulle bli i lokalen i stället har varit oklart även om Paraply produktion hintat om att det skulle bli för event och konserter.

Men nu står det klart vad det ska bli i lokalerna där Paraply redan 2012 började driva restaurang- och eventdelen i salongen, där det bland annat har arrangerats konserter.

För konsthallen ska nu göras om till ett nöjesställe under namnet Rydows Bazar, Bistro och Salong där Paraply och Skeppsgossen står bakom satsningen. Tanken är att dörrarna ska slås upp den 1 februari nästa år.

Namnet Rydowska Bazaren kommer från den gamla hattbutiken som låg på samma adress som öppnade för 150 år sedan. På den tiden sålde Emil Rydow sin brors hattar som tillverkades på Karlskrona Hattfabrik och kvarteret var en central mötesplats för Karlskroniter vilket man nu hoppas kunna återskapa.

Pernilla Danielsson.
Foto: Pressbild
Pernilla Danielsson.

Pernilla Danielsson blir platsansvarig för verksamheten i Bazaren och Bistron. Hon kommer senast från anställning som arbetsledare på Stena Lines restauranger.

– Det känns fantastiskt roligt att vara med och starta upp denna verksamheten. Jag tror att det är precis ett sådant här ställe som saknas i Karlskrona och jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger hon i ett pressmeddelande.

Tanken är att entrélokalerna under januari ska byggas om till bistro där det ska serveras mat och dryck under enkla och sociala former. Bistron ska även bli Bazarens servering och kök.

När det gäller salongen så ska det bli en multiarena där företag, grupper, organisationer och privatpersoner ska kunna boka in olika upplevelser som konferenser, mässor, utställningar, bröllop och workshops.

– Att skapa ett socialt, kreativt och inspirerande kvarter med lokaler där både stora och små grupper kan mötas känns oerhört roligt och något vi länge drömt om, berättar Sara. Tillsammans med Skeppsgossen skapar vi en organisation med extrem bredd, flexibilitet och styrka, säger Sara Kroon på Paraply.

Det kommer dessutom att bli ett exklusivt vardagsrum för mindre möten, middagar och festligheter på balkongen.

Foto: Björn Lindberg
Så här såg det ut för 150 år sedan i kvarteret vid konsthallen.
Foto: pressbild
Så här såg det ut för 150 år sedan i kvarteret vid konsthallen.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.