Kanslichefen köptes ut – nu kan flera tjänster i pastoratet försvinna

Karlskrona Artikeln publicerades

I slutet av september meddelades att Karlskrona stadsförsamlings kanslichef köpts ut för 1,5 miljoner kronor. Nu meddelas att 4,5 tjänst föreslås tas bort i Karlskrona Aspö pastorat – detta sedan en handlingsplan tagits fram av pastoratets ledning och de förtroendevalda i budgetberedningen.

”Anledningen är att pastoratet har avyttrat flera byggnader de senaste tre åren, men inte ännu anpassat antalet tjänster efter denna fastighetsminskning. Pastoratet tillhandahåller tjänster inom lön och ekonomi åt församlingar i Lunds stift. Vi har inte fått så många kunder som förväntat och måste därför minska inom administrationen”, skriver Eva-Karin Lindgren, vikarierande kyrkoherde i Karlskrona Aspö pastorat i ett pressmeddelande.

– Vi är mitt i arbetet med budgetberedningen. Och vi har ju sålt flera fastigheter i och med att vi valt att satsa på flera projekt och det stora arbetet med Fredrikskyrkan, måste vi se över våra kostnader framöver, sa kyrkorådets ordförande Gertie Olsson till BLT i samband med uppgörelsen med kanslichefen.

Hon flaggade då för att det kunde komma att finnas övertalighet bland personalen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.