Färjeturer ställdes in

Karlskrona Artikeln publicerades
Stena Spirit kommer inte att avgå från Karlskrona i morgon enligt nuvarande plan.
Foto: Bengt Pettersson
Stena Spirit kommer inte att avgå från Karlskrona i morgon enligt nuvarande plan.

De hårda vindarna stoppar flera färjor från och till Blekinge under onsdagen.

Stormen Alfrida skapar stora problem på många håll i landet. SMHI har utfärdat klass 2-varning för Uppland, Stockholm, Gotland och stora delar av Östersjön.

Orkanbyar har uppmätts till havs och tusentals hushåll är utan ström.

Redan under kvällen har orkanstyrka uppnåtts i Bottenviken. Kuststationen Bjuröklubb har till SMHI rapporterat vindbyar på 34,9 meter i sekunden, med råge över orkanstyrka. Medelvinden som uppmätts på Bjuröklubb är 27,4 meter, vilket betyder storm.

Rederiet Stena Line har tagit det säkra före det osäkra och ställt in flera färjeturer under onsdagen mellan Karlskrona och Gdynia. Stena Spirit som skulle gå från Karlskrona klockan 9.00 är inställd, liksom turerna med Stena Vision klockan 21 och Stena Baltica klockan 12. Motsvarande turer från andra sida Östersjön är också inställda.

Tidigare under tisdagen hade främst västra Sverige och delar av Skåne drabbats av hårda vindbyar. Vindkänsliga fordon rekommenderades att inte ta sig över Öresundsbron. Flera hushåll har varit strömlösa i Skåne och Halland. Vindarna uppges kulminera senare på dagen, medan de istället tilltar längs ostkusten, framför allt kring Stockholm, Uppsala och Gotland.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.