Inställd rättegång mot lyxbedragare

Blekinge Artikeln publicerades

Hovrätten inser att den 29-årige så kallade lyxbedragaren inte kommer att inställa sig i rätten den 22 januari. Samtidigt har kronofogden tagit fler bilar i kvarstad.

Det var SVT Nyheter Blekinge som först rapporterade om den inställda rättegången. Den 29-årige mannen som sommaren 2017 dömdes till tre års fängelse för ett 30-tal fall av bedrägerier sitter för närvarande i häktet i Marocko medan diplomatins kvarnar maler i hopp om att få hem honom till Sverige. Han misstänks för 100 fall av grovt bedrägeri och anklagas för att ha lurat till sig närmare 100 miljoner kronor.

Både bedragaren och åklagaren överklagade den treåriga fängelsedomen och fallet skulle tas upp i hovrätten den 22 januari. Så blir inte fallet utan det skjuts upp på obestämd framtid.

Samtidigt fortsätter kronofogden sitt arbete med att ta 29-åringens tillgångar i kvarstad. Under tisdagen presenterades det att två bilar i hans närhet har tagits i beslag. En Mercedes S65 som köptes bara dagar innan 29-åringens ena Ferrari sprängdes utanför bostaden och sedan skrevs över på en nära anhörig samt en Tesla Model S från 2014 som i våras köptes av samma bilfirma som nyligen köpte 29-åringens McLaren 720 S. Båda bilarna finns nu i kronofogdens förvar.

Av utredningstekniska skäl vill inte kronofogden gå in på hur de hittade bilarna.