Insamlingar har räddat bedragen förening

Sillhövda Artikeln publicerades

Sillhövda AIK upptäckte att hela kassan var borta efter bedrägeri. Men insamlingar har gjort att verksamheten räddats.

– Vi har kunnat betala våra skulder och kommer att klara verksamheten under året. Det känns jätteskönt. Privatpersoner, företag och föreningar från när och fjärran har verkligen ställt upp, säger Martin Hansson, ordförande i Sillhövda AIK till SVT Nyheter Blekinge.

Det var för ett par veckor sedan som det upptäcktes att en halv miljon kronor saknades i klubbens kassa. Kassören är polisanmäld och misstänks nu för att ha fört över pengarna till sitt eget konto under 2016 och 2017.

Spelarna i klubben startade insamling för att rädda det akuta läget, och snart hade man fått in 10 000 kronor. Centerkvinnor i Holmsjö bidrog med ytterligare 3 000 kronor.

– Jag blir rörd när jag tänker på det. Det finns så många fina människor även om det också finns en och annan bedragare, sa Martin Hansson till BLT då, efter att även Facebookgruppen ”Boll i Blekinge” med över 4 000 medlemmar visat sitt stöd.

Kristdemokraterna i Karlskrona har drabbats av samme man och på ungefär lika stor summa – valkassan har försvunnen. Åklagare Joel Holmgren leder en utredning om grov förskingring, men det har fortfarande inte hållits några förhör med den misstänkte mannen.

– Vi har varit i kontakt med polisen, men det har ännu inte skett något förhör. Det är inget högprioriterat ärende hos polisen, säger förre justitieministern Thomas Bodström, som är mannens försvarsadvokat till SVT Nyheter Blekinge.

Mannen har tidigare genom Bodström uppgivit att han vill betala tillbaka pengarna.