Inbrottsvåg i skärgården

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Under de senaste veckorna har det varit ovanligt mycket inbrott på Sturkö och Senoren. Polisen har ännu ingen misstänkt för inbrottsvågen.

Kvarnen drabbades två gånger förra veckan, PRO hade inbrott i lördags och Brofästet i fredags. Antalet inbrott ute på Sturkö och Senoren har varit många den senaste tiden.

– Vi har noterat flera fall på sistone, men har inte kunnat säkra några spår eller hittat någon gärningsman. Åtminstone ett par av fallen har därför lagts ned, konstaterar Mattias Lundgren vid polisen.

Stefan Pettersson är vice ordförande i Sturkö samhällsförening och har märkt av inbrottsvågen ute i skärgården, han bekräftar att det är många som har drabbats ute på Sturkö den senaste tiden och att det finns en viss oro bland de boende.

– Det är ju såklart fruktansvärt tråkigt, vi har ju haft det lugnt och varit skonade här ute ett tag nu, säger han.

Han tror att det delvis kan bero på att det är betydligt mer människor som rör sig ute i skärgården på sommaren, men vill inte spekulera allt för mycket utan låta polisen sköta det.

– Från samhällsföreningen har vi inga planer på att göra någonting i dagsläget, men det är ju såklart väldigt tråkigt, säger han.

En av de drabbade är Kristian Marin Johansson, delägare i gårdsbutiken och kaféet Brofästet Senoren.

– Det var ett tag sedan som vi drabbades av sådant här. Den här gången hade de tagit sig in på baksidan och försvunnit med lite gods och grejor, framför allt matvaror. Men det verkar som om de mest letat efter pengar. Det fanns det i stort sett inga på platsen. Vi tar alltid med oss kassan hem. Däremot hade de gett sig på en liten insamlingsbössa med småpengar, berättar han.

– Det är klart att vi känner oss oroliga och utsatta. Det gör alla företagare. Det blir att köra ut några extra rundor om nätterna den närmaste tiden. Övervakning sker kontinuerligt, tillägger Kristian Marin Johansson.