BILDEXTRA: I vimlet på Fria ordets dag

KARLSKRONA Artikeln publicerades

Under onsdagen samlas över 700 sjätteklassare i konserthuset i Karlskrona för att lära mer om källkritik - och om hur de lokala medierna arbetar,

Vad är sant och vad är falskt? Det är inte alltid lätt att skilja fakta från åsikter, i synnerhet inte på nätet.

Under onsdagen får över 700 elever från skolor i Karlskrona kommun lära sig mer om vikten av att vara källkritisk. Då bjuder BLT, Sydöstran, SVT Nyheter Blekinge och P4 Blekinge in till Fria ordets dag i konserthuset.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Under dagen får sjätteklassarna först vara med om en scenshow och sedan möjlighet att ”titta in bakom kulisserna” hos de lokala medieföretagen. I foajén har redaktionerna byggt upp varsin station där eleverna bland annat kan testa att göra radio och tv eller, som hos BLT och Sydöstran, göra egna löpsedlar.

Hos BLT och Sydöstran får de som vill också ta egna vimmelbilder, som så fort de är klara kommer upp i flödet på BLT:s och Sydöstrans sajter. Är det någon du känner igen?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.