Hund behövde inte avlivas – kvinna hotade tjänsteman

Karlskrona Artikeln publicerades

En kvinna som ville avliva sin hund blev arg när veterinär, polis och tjänsteman från länsstyrelsen kom på besök. Hunden behövde inte avlivas vilket resulterade i att kvinnan hotade och spottade en tjänstemannen i ansiktet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

En 48-årig kvinna ringde i februari till länsstyrelsen för att de skulle komma till hennes hus i Karlskrona kommun och avliva en hund. En tjänsteman från länsstyrelsen, en polis och en distriktsveterinär åkte till huset där kvinnan bodde. Väl inne upptäckte man att hunden inte behövde avlivas, den var bara för tjock. Tjänstemannen tog då bilder i huset för att dokumentera djurhållningen och vid något tillfälle började kvinnan bli arg.

Kvinnan ska då ha spottat tjänstemannen i ansiktet och hotat att döda honom. Hon ska även ha kallat honom för en hora och hotat att hon ska åka hem till honom och döda hans dotter, en dotter som mannen inte har. Alla tre lämnade till sist platsen och tog med sig hunden då det inte var kvinnans hund och hon inte längre ville ta hand om den.

Kvinnan ska även ha stulit öl på en ICA-butik och därefter slagit en anställd i ansiktet när hon blev stoppad.

Hon dömdes under tisdagen för misshandel, ringa stöld, hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman. Kvinnan döms till fyra månaders fängelse och ska betala 10 000 kronor i skadestånd till tjänstemannen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.