Hunden Casper har varit borta i över ett dygn

Knösö Artikeln publicerades
Foto:Rakel Nýtt

Över 15 personer har letat efter Casper, men han är fortfarande spårlöst försvunnen.

– Jag saknar honom oerhört mycket och börjar bli orolig, säger ägaren Rakel Nýtt.

Det var på tisdagseftermiddagen vid femtiden som hunden försvann från ägaren Rakel Nýtt. Hon berättar att de var ute och gick på Knösö när en familj gick förbi.

Då stannade hunden Casper för att hälsa.

– Ett av barnen var tydligen rädd för hundar, men i stället för att säga det till mig på ett lugnt sätt skrek och sparkade pappan i familjen mot Casper, säger Rakel Nýtt.

Casper blev vettskrämd, kom ur sitt koppel och sprang sedan ut i skogen. Sedan dess har Rakel Nýtt inte sett till Casper.

– Vi är cirka 15 personer som har letat konstant sedan han försvann, till och med på natten. Men han är spårlöst försvunnen, säger hon.

Rakel Nýtt är endast på besök i Rödeby och tanken var egentligen att hon skulle åka hem till Borgholm på tisdagen. Men nu har hon bestämt sig för att stanna tills hon hittar Casper.

– Jag tänker inte åka förrän jag hittar honom, säger hon.

Två hundförare har hjälp till med letandet, men det har inte gett några resultat.

– Hundförare är experter på att leta rätt på människor, men inte djur. Det kommer en ID-hund på fredag, men jag hoppas att vi har hittat honom innan dess, säger Rakel Nýtt.

Nu uppmanar Rakel Nýtt att de som har sett hunden Casper ska kontakta polisen.

– Jag saknar honom oerhört mycket och börjar bli orolig, säger hon.

Casper är en okänd blandras som liknar en Chihuahua.

BLT fick klockan 6.30 ett samtal från ett tidningsbud som sett Casper springa från Lösens kyrka mot Barnens gård. Tidningsbudet kände sedan igen Casper från tidningsartikeln i BLT. Observationen gjordes klockan 04.55 under torsdagsmorgonen.