Hovrätten fastställer dom om försök till mord

Karlskrona Artikeln publicerades

Den 11 januari dömdes en 56-årig man till åtta års fängelse för försök till mord.

Domen överklagades till hovrätten som under måndagen fastställde tingsrättens dom.

I mitten av september förra året urartade en fest i Marieberg strax utanför Karlskrona. Det hela slutade med att den 56-årige mannen knivhögg en 40-årig man i halsen.

En tredje man gick därefter in och avstyrde en ny attack. 40-åringen fördes till sjukhus där han fick opereras omedelbart.

– Patienten hade ”änglavakt” och om sticket bara skett cirka fem millimeter längre fram hade detta medfört en skada på halspulsådern som ofta medför att patienten avlider, sa läkaren i sitt vittnesmål.

56-åringen dömdes den 11 januari till åtta års fängelse för försök till mord. Domen överklagades till hovrätten som nu har sagt sitt. Och de fastställer tingsrättens dom utan några ändringar.

Det innebär även att mannen ska betala 127 700 kronor i skadestånd till 40-åringen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.