Hon får fortsatt förtroende av regeringen

Karlskrona Artikeln publicerades
Åsa Gyberg-Karlsson (V) får fortsätta som ledamot i Statens medicinsk-etiska råd.
Foto: Marcus Palmgren
Åsa Gyberg-Karlsson (V) får fortsätta som ledamot i Statens medicinsk-etiska råd.

Åsa Gyberg-Karlsson (V), politiker från Karlskrona, utsågs under fredagen till ledamot i Statens medicinsk-etiska råd. Ett uppdrag hon haft sedan tidigare men nu alltså får förnyat förtroende.

Socialminister Lena Hallengren (S) har utsett ledamöter och sakkunniga till Statens medicinsk-etiska råd, Smer. Åsa Gyberg-Karlsson (V) från Karlskrona får fortsatt förtroende i rådet.

- Fantastiskt roligt och hedrande. Uppdraget i Smer är ett av det svåraste, men också mest givande uppdrag jag haft, säger Åsa Gyberg-Karlsson i ett pressmeddelande.

Hon är biomedicinsk analytiker och arbetar också med e-hälsa och folkhälsa. Statens medicinsk-etiska råd har till uppgift att ge vägledning åt regering och riksdag i medicinsk-etiska frågor, bland annat när det gäller forskning, diagnostik och behandling.

Under fredagen utsåg socialminister Hallengren ledamöter och sakkunniga till Statens medicinsk-etiska råd (Smer). Blekingen och vänsterpartisten Åsa Gyberg-Karlsson får fortsatt förtroende som ledamot.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.