Hon blir ny vd för anrikt förlag – grundaren kliver tillbaka

Karlskrona Artikeln publicerades
Eva-Marie Andersson
Eva-Marie Andersson

Eva-Marie Andersson lämnar sin post som vd för Karlskrona Företags- och Hantverksförening. I stället blir hon ny vd på förlaget Albinsson & Sjöberg.

Eva-Marie Andersson har utsetts till ny vd för Förlags AB Albinsson & Sjöberg i Karlskrona, som bland annat ger ut motortidningarna Bilsport, Nostalgia och Trailer.

– Jag tillträder först i slutet av februari, allra senast den 1 mars nästa år, säger Eva-Marie Andersson.

Eva-Marie, har tidigare arbetat på förlaget, men är annars känd som vd för Karlskrona Företags- och Hantverksförening. Ett uppdrag som hon avslutar under vintern, och som sedan tas över av Camilla Robinsson. Därutöver har Eva-Marie Andersson även några styrelseuppdrag som ska avslutas innan hon tillträder som förlags-vd.

Fakta

Albinsson & Sjöberg

Motortidningsförlaget Albinsson & Sjöberg ger ut elva olika magasin som distribueras i Norden och Polen. Därutöver arrangeras årligen ett 15-tal mässor och event som tillsammans lockar cirka 200 000 besökare varje år.

Förlaget har ett 50-tal medarbetare.

Förlaget driver också Albinsson & Sjöberg Bilmuseum och Karlskrona Porslinsmuseum.

Källa: Albinsson & Sjögren

Visa mer...

Eva-Marie Andersson vill inte uttala sig om det kommande arbetet på Albinsson & Sjöberg än, utan ber att få återkomma när hon haft tid att sätta sig in i verksamheten ordentligt. Men hon berättar att hon ser fram emot sitt nya jobb:

– Jag är väldigt stolt och glad över få arbeta på Albinsson & Sjöberg.

Att förlaget verkar på en tuff marknad är Eva-Marie Andersson väl medveten om:

– Men Albinsson & Sjöberg har ett starkt varumärke, och dessutom har förlaget flera ben att stå på med sin eventverksamhet.

Samtidigt om Eva-Marie Andersson tar över som vd, tar förlagets nuvarande vd och grundare Stig L Sjöberg, några steg tillbaka. I ett pressmeddelande skriver förlaget att han framöver kommer att engagera sig i att skapa innehåll till förlagets varumärken. Han kvarstår även i rollen som Publisher.

Förlaget firade 40-årsjubileum 2013.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.