Hon blir ny generaldirektör för Kustbevakningen

Karlskrona Artikeln publicerades
Therese Mattsson, ny generaldirektör för Kustbevakningen, presenterades under en pressträff  i Rosenbad i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT
Therese Mattsson, ny generaldirektör för Kustbevakningen, presenterades under en pressträff i Rosenbad i Stockholm.

Therese Mattsson blir ny generaldirektör för Kustbevakningen. Enligt ett pressmeddelande tillträder hon sin tjänst den 1 juni. Mattsson har sedan 2011 arbetat som generaltulldirektör och chef för Tullverket.

− Therese Mattsson är en erfaren generaldirektör som har lång erfarenhet av att arbeta inom "blåljus sektorn". Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Therese, säger överdirektör och tillförordnad generaldirektör Anders Kjaersgaard.

Av pressmeddelandet framgår vidare att Therese Mattsson har en juridisk kandidatexamen och har genomgått polischefsutbildningen. ”Tidigare har hon bland annat arbetat på Säkerhetspolisen, Rikskriminalpolisen och på Skatteverket. Hon har även varit chefstjänsteman vid Kansliet för krishantering vid Statsrådsberedningen.”

− Jag är mycket glad över att få möjlighet att leda Kustbevakningen som är en myndighet som gör skillnad för samhället. Under många år har jag följt Kustbevakningens fina arbete såväl som ledamot i myndighetens insynsråd som genom nära samverkan mellan Tullverket och Kustbevakningen, säger Therese Mattsson, tillträdande generaldirektör för Kustbevakningen.

Tänker på sitt liv och lämnar jobbet