”Hon är stark, leker och njuter av livet”

Karlskrona Artikeln publicerades
BLT har i en rad artiklar skrivit om sexåriga Linnea Nordström som får hjärntumörsbehandlingar i Mexiko. Nu uppdaterar pappa Kristoffer läget.
Foto: Privat
BLT har i en rad artiklar skrivit om sexåriga Linnea Nordström som får hjärntumörsbehandlingar i Mexiko. Nu uppdaterar pappa Kristoffer läget.

Sexåriga Linnea Nordström är tillbaka i Mexiko för nya hjärntumörsbehandlingar. Och hela familjen finns nu vid hennes sida. ”Hon är kliniskt stark, leker och njuter av livet”, rapporterar pappa Kristoffer, sedan en ny insamling startats.

I luciatider kunde BLT rapportera att målet med Linneas ”julkampanj” var nått, och att behandlingar i Mexiko ett halvår framåt därmed var finansierade.

Familjen tog därefter en tids paus från media. Linnea har gått i skolan sedan i höstas, men resorna ungefär en gång i månaden till Monterrey har fortsatt under vinter och vår.

I april, när en vårinsamling för resten av året också startades, blev vistelsen där extra lång – och har förlängts för unik behandling som av pappa Kristoffer beskrivs som ”makalöst tuff”.

På sin blogg rapporterar han nu att hela familjen är på plats i Monterrey, 17 månader efter att Linnea fått sin diagnos.

”Att hon mår så pass bra är otroligt, och om man skulle se henne idag, och inte vet om hennes historia, skulle man inte kunna säga att hon har en hjärntumör. Hon är precis som vilken annan 6-årig tjej som helst, springer, hoppar och dansar”.

Pappa Kristoffer konstaterar:

”Hon är kliniskt stark, leker och njuter av livet”