Här finns en halv miljon kronor för aktiviteter

Karlskrona Artikeln publicerades
Föreningarna i Karlskrona får bidrag för sommarlovsaktiviteter.
Foto: Marcus Palmgren
Föreningarna i Karlskrona får bidrag för sommarlovsaktiviteter.

Föreningslivet i Karlskrona kommun erbjuds att få dela på en halv miljon kronor.

Pengarna ska gå till sommarlovsaktiviteter för barn.

Kravet för att kunna få ta del av den halva miljonen är att föreningen kan erbjuda sommaraktiviteter som är avgiftsfria för de barn som deltar.

Pengarna riktas till barn mellan 6 och 15 år.

Varje förening kan söka andelar ur potten, men maxbeloppet per förening är satt till 23 000 kronor och aktiviteterna ska arrangeras under sommarlovet.

Kommunen skriver även i sina kravspecifikationer att aktiviteterna ska främja integration och bidra till att skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund. Samtliga aktiviteter ska också vara öppna för både flickor och pojkar.

De som får pengar ska återrapportera vilken aktivitet de genomfört. Och har föreningen eller den ideella organisationen inte fullföljt reglerna kan de bli återbetalningsskyldiga.

Karlskrona kommun ser också gärna att det blir en geografisk spridning på aktiviteterna och ett brett utbud mellan idrott, fritids- och kulturföreningar.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.