Hon är årets förebild

Karlskrona Artikeln publicerades
Emma Olander, vinnare av årets förebild tillsammans med #vistårbakoms projektledare Mattias Boman och Gunilla Bylund och Anita Sjöblom från Lions Club Jarramas Karlskrona.
Emma Olander, vinnare av årets förebild tillsammans med #vistårbakoms projektledare Mattias Boman och Gunilla Bylund och Anita Sjöblom från Lions Club Jarramas Karlskrona.

Emma Olander har utsetts till vinnare av ”Årets förebild 2019”. Under tisdagen överraskade BLT henne med beskedet.

Under våren har BLT drivit kampanjen ”Vi står bakom”. Ett projekt där syftet är att lyfta personer och organisationer som brinner för jämställdhet, mångfald och inkludering samt att öka människors kunskap kring ämnena.

I samband med projektet och med Mattias Boman i spetsen har BLT tillsammans med Lions Club Jarramas Karlskrona arrangerat en tävling där man vill lyfta fram och hylla ”Årets förebild 2019”.

Nomineringsprocessen är avslutad och en vinnare har utsetts, hon heter Emma Olander. Genom sitt volontärarbete på kvinnojouren gör 21-åriga Emma skillnad för utsatta kvinnor, inspirerar och ger hopp om en bättre framtid.

– Det känns jätteroligt och det är en stor ära att ha vunnit priset, säger Emma när BLT och Lions Club Jarramas överraskar henne med beskedet på hennes arbetsplats under tisdagen.

Emma jobbar på Backens förskola och även hennes kollegor där intygar att detta är en tjej med ett hjärta av guld. Exakt vad Emma kommer syssla med i framtiden vet hon inte, men ett som är säkert är att hon ska jobba med människor.

— Jag skulle inte kunna göra någonting annat tror jag, jag vill hjälpa utsatta och göra skillnad. Framförallt vill jag engagera mig för kvinnor och barns rätt i samhället.

Priset är en check på 15 000kr och sponsrat av Lions Club Jarramas, en verksamhet som bygger på att de samlar in pengar till behjärtansvärda ändamål.

Motivering

Vinnare av årets förebild 2019:

Med stort hjärta och massa kärlek gör Emma skillnad för utsatta kvinnor genom sitt volontärarbete på kvinnojouren. Samtidigt brinner hon för att långsiktigt förändra strukturer och normer. Hon visar att alla kan vara med och påverka, det går att göra skillnad och det går att åstadkomma mycket på kort tid. Hennes mod att sprida budskap, även där hon möter motstånd, inspirerar och ger oss hopp om en bättre framtid.

/ Mattias Boman, projektledare för #vistårbakom

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.