Här är prislappen på prästgården

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Prästgården i Rödeby är till salu. Tomten till den centrala gården är drygt 19 000 kvadratmeter.
Foto: Staffan Lindbom
Prästgården i Rödeby är till salu. Tomten till den centrala gården är drygt 19 000 kvadratmeter.

Nu ligger prästgården i centrala Rödeby ute till försäljning.

Utgångspriset ligger på sex miljoner kronor.

BLT har tidigare skrivit om beslutet att sälja prästgården i Rödeby.

– Svenska kyrkan gene­rellt har mycket byggnader i förhållande till personal. Så ser det ut hos oss också. Och vi lägger hellre pengarna på verksamhet, sa kyrko­herde Mats Svensson i Röde­by församling till BLT i februari.

Nu ligger prästgården, med tolv rum och en tomt på drygt 19 000 kvadratmeter, ute på försäljningssidan Hemnet. Utgångspriset ligger på sex miljoner kronor.

Prästgården byggdes 1917 och fungerade i många år som tjänstebostad men har sedan några år tillbaka varit en ren expeditionsbyggnad.

När BLT skrev om planerna på försäljning höjdes också kritiska röster.

– Den borde inte säljas utan ska behållas för de som arbetar där. Det ­låter tokigt att bygga nytt när det finns en fin byggnad som tillhör kyrkan. Och det här borde man ha gått ut och informerat församlingsmedlemmarna om innan beslutet togs, sa Evy König i kyrkoförsamlingen då.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.