Handbollslegendens nostalgikick från Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
Staffan Olsson, med sin sparade matchaffisch.
Staffan Olsson, med sin sparade matchaffisch.

”Nostalgi” konstaterar handbollslegenden Staffan Olsson, med 358 landskamper, på Instagram – och visar en BLT-stämplad matchaffisch från 1986. Då skulle hans Cliff möta IFK Karlskrona i Allsvenskan, handbollens dåvarande högsta serie. Vänsterhänte Olsson kändes inte bara igen för sitt långa år – han brukade göra en piruett i samband med straffläggning. Därav smeknamnet ”Snurrstraffen”.

Handbollsstjärnan Ljubomir Vranjes och sportprofilen Patrick Ekwall syns i hyllningskören till det uppskattade inlägget. Och som synes minns en av hans följare uppenbarligen den gamle IFK-spelaren Lars Faxe.

IFK Karlskrona slutade för övrigt sexa i Allsvenskan det här året. Cliff hamnade näst sist, men kvalade sig kvar.

I kväll spelar HIF Karlskrona mot Ystads IF i Handbollsligan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.