Hade 3,13 promille i blodet – parkerade mitt på gata

Karlskrona Artikeln publicerades

Bilen mitt i gatan indikerade om en olycka. Men det visade sig att en 45-åring med 3,13 promille i alkohol i kroppen parkerat där – för att sen ta sig in på ett närliggande gym.

Ungdomar, personal och en springande polis fick stopp på honom.

Det var en kväll i början av februari som ett par ungdomar såg en bil mitt i gatan i närheten av Lidl och Lokomotion. En buss hade svårt att ta sig fram, och det anades först att det handlade om en olycka.

Polis kontaktades, och under tiden vände ungdomarna tillbaka för att undersöka närmare vad som hade hänt. Föraren, som flyttat bilen till gatan precis utanför gymmet verkade uppträda hotfullt. Och snart kom han ut från Lokomotion med en man ur personalen efter sig.

Den senare såg till att ta hand om bilnycklar och hålla kvar mannen på platsen tills polis anlände – springandes från stationen några hundra meter därifrån.

I förhör berättar mannen från gymmet att föraren luktat alkohol, pratat sluddrigt, men föreföll ha bett om att få köpa gymkort.

Mannen, i 45-årsåldern, säger själv att han druckit två glas vodka på hemadressen, men att han inte känt sig berusad när han körde bilen. Anledningen till att han körde, uppger han, var att hans barn var sjukt och att han skulle hämta medicin. Han erkänner trots allt grovt rattfylleri, vilket han nu åtalas för.

Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille alkohol i blodet. Mannen hade 3,13 promille. Åklagaren konstaterar att körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom han parkerat mitt på en trafikerad gata och blockerat trafiken.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.