Gymnasieskola stoppar intag till hösten

Karlskrona Artikeln publicerades

Praktiska gymnasiet i Karlskrona stoppar intag av nya elever i höst och kommer på sikt att läggas ned. Det bekräftar rektorn för SVT Blekinge.

De elever som går på skolan nu kommer att garanteras att få slutföra sin utbildning. Men på sikt kommer Praktiska gymnasiet att läggas ned rapporterar SVT Blekinge.

Rektor Ulrika Sehag-Karlsson bekräftar uppgifterna och orsaken till beslutet är att för få elever söker sig till skolan.

Skolan har fått kritik av Skolinspektionen och också förelagts vite på 1,5 miljoner kronor om inte bristerna är åtgärdade senast i augusti.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.