Frisören öppnar dörrarna på julafton

Karlskrona Artikeln publicerades
Mardin Said driver barbershopen Carl XI Barbershop på Ronnebygatan 19.
Foto: Emma Håkansson
Mardin Said driver barbershopen Carl XI Barbershop på Ronnebygatan 19.

På julafton är alla, extra behövande eller ej, välkomna till Mardin Saids salong Carl XI Barbershop. De som inte har någon att fira med bjuds på klippning, glögg och värme.

För andra året i rad väljer Mardin Said, ägaren av Carl XI Barbershop, att ha sin salong öppen på julaftonen. Tanken är att bjuda på gratis klippning och julstämning.

Allt du behöver veta

Carl XI Barbershop

När: Julafton, den 24 december

Var: Ronnebygatan 19

Öppettid: kl 10-20

Det bjuds på gratis klippning/rakning, lite produkter, glögg, pepparkakor och julmusik.

Visa mer...

Mardin är tydlig med att han inte gör det för marknadsföring utan han vill göra nytta över julen.

– Jag gör det för samhället. Sverige har hjälpt mig och nu vill jag ge tillbaka. Tanken är att göra detta varje år. Att öppna upp dörrarna för ensamma och de med sämre ekonomi. Jag vill bjuda på klippning, rakning, lite produkter och glögg men framför allt julstämning, säger Mardin.

Förra året samarbetade han med sin bror, som äger Café 3G, vilket uppskattades. Men i år kör han själv och han hoppas på att det ska vara fullt i salongen under dagen.

– De som inte har någon får komma hit och fira jul med mig. Men även de som har någon att fira med är såklart också välkomna, säger Mardin.

Salongen riktar sig till män med fokus på klippning och rakning. Men Mardin har även några kvinnliga kunder, så på julaftonen är alla välkomna - man som kvinna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.