Förskola får utmärkelser för projekt om kulturellt utbyte

Karlskrona Artikeln publicerades

Kättilsmålas förskola får två kvalitetsstämplar i samband med deras projekt om kulturellt utbyte och samarbete med förskolor från andra länder runtom i Europa.

Kättilsmålas förskola när barnen hade karneval i våras, det var i samband med projektet de nu får utmärkelser för.
Foto: Staffan Lindbom
Kättilsmålas förskola när barnen hade karneval i våras, det var i samband med projektet de nu får utmärkelser för.

Kättilsmålas förskola har under ett år nu haft ett utbyte med förskolor i Grekland, Portugal, Litauen, Polen och Italien. Detta har skett genom projektet ”My culture, your culture, our culture”. Målsättningen har varit att få större kännedom om andra länders kulturer.

– Barnen blev måna om sina egna traditioner på ett sätt som vi inte upplevt tidigare, säger Sofia Ringholm, som arbetar som pedagog på Kättilsmåla förskola.

Nu har projektet fått två stycken kvalitetsstämplar som visar att projektet hållit hög kvalitet. Det är eTwinning Quality Label och European Quality Label som skolan delgivits.

Under året har barnen sjungit tillsammans i videosamtal, lärt sig enkla fraser på varandras språk och mycket mer.

– Barnen har fått skicka hälsningar där de till exempel beskriver vad de gillar att äta och leka. På så sätt har de kunnat se varandras likheter och olikheter, säger Sofia Ringholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.