Förbättringar för Linnea väcker hopp

Karlskrona Artikeln publicerades

Det har gått i rätt riktning. Cancersjuka femåringen Linnea från Lyckeby visar goda friskhetstecken efter en första tid i Mexiko.

Hon är drabbad av en ovanlig cancerform med en snabbväxande och aggressiv hjärntumör, som BLT tidigare berättat om. Sjukdomen Diffus pons gliom går inte att bota i Sverige, men extremt dyra behandlingar finns att tillgå utomlands. Efter att först ha varit inställd på England, landade familjen Nordström från Lyckeby i Mexiko.

En insamling bland privatpersoner och föreningar som gav närmare två miljoner kronor gjorde att familjen kunde komma snabbt iväg. Behandlingen i Mexiko var beprövad och unik genom kombinationen av mediciner och tillvägagångssätt.

En första behandling gjordes för några veckor sedan och ytterligare en i onsdags. Samtidigt gjordes en ny magnetröntgen.

    – Vi hade redan sett förändringar hos Linnea till det bättre under tiden här i Mexico. Hon springer, rör sig och är modig i leken på ett nytt sätt.

    – Men vi vågade inte hoppas förrän vi fått se de nya röntgenbilderna. I en snabbkoll som också läkarna tolkade till det bättre, kunde vi se tydligt att tumören minskat. Det var underbart.

    – Nu ska vi tillbaka till lägenheten. Linnea är glad och leker som vanligt. Inte minst med sin storebror i poolen. Annars går vardagen vidare här med en och annan utflykt. Vi är inställda på att bli kvar en tid med fortgående behandlingar.

    Pappa Kristoffer och mamma Giedre har fått nytt hopp.

    – I samtalen med läkarna handlar det nu om att försöka bota. Inte bara att köpa tid. Det hade vi tidigare inte vågat hoppas på, säger Kristoffer.