Thomas Petersson: "För mig är Blekinge lite som hemma"

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Den 7 juli kommer Thomas Petersson till Sölvesborg.
Foto:Pressbild
Den 7 juli kommer Thomas Petersson till Sölvesborg.

För Blekingeborna är komikern Thomas Petersson ett välkänt ansikte.

Med sin senaste soloshow gästade han både Karlskrona och Karlshamn och den 7 juli är han redo att underhålla under Killebom i Sölvesborg.

1. I sommar kommer du tillbaka till Blekinge. Vad kommer du att bjuda Killebombesökarna på?

– Det blir både lite gammalt och lite nytt, och så blir det en del skämt från föreställningen "Tillbaka i verkligen" som jag precis har varit ute och turnerat med. Hittills har det blivit 56 föreställningar. Sedan kommer det nog att hända grejer fram tills att jag kommer till Sölvesborg. Det blir lite smått och gott helt enkelt.

2. Sist vi pratade med dig efterlyste du lokala klanterier till din show "Tillbaka i verkligheten". Fick du något minnesvärt tips härifrån?

  – I Blekinge var man faktiskt mest ambitiös med att skicka grejer till mig. Från vissa ställen fick jag ingenting alls. Från Blekinge fick jag faktiskt två stycken som var så bra att de har jag kört också i resten av landet. Det var ingenting om kommunen utan personliga saker. Det var en som var så söt. Hon tänkte rätt, men ändå blev det så fel. Hon jobbade i en livsmedelsaffär i Mörrum och en vacker dag kommer det in en som hon inte känner och säger på engelska att han vill köpa cigaretter. Då säger hon: "I have to ask you, do you have a leg?". Sedan finns det en riktigt bra från Karlskrona också, men den är så bra att den vill jag inte dela med mig eftersom den fortfarande är med i föreställningen.

  3. Vad har du annars själv för bild av Blekinge?

  – Jag trivs väldigt bra där. För mig är Blekinge lite hemma på något vis. Det är väldigt mycket samma känsla i Blekinge som i Halland. Nästan samma dialekt på sina ställen. Som landskap är de också rätt lika varandra – avlånga och inklämda mellan Skåne och Småland. Jag brukar ofta vara i Karlskrona och Karlshamn när jag är ute på turné. Sedan har det ju också varit alla åren med Diggiloo i Ronneby.

  4. Får du något ledigt i sommar och vad hittar du i så fall helst på?

  – Jag är faktiskt ganska mycket ledig i sommar. Jag ska nog mest gå hemma på gården och skrota lite. Jag har ett par jobb i veckan, annars är det ingenting inplanerat. Jag behöver inte måla något hus, så kanske får jag till och med tid till att doppa mig i havet.

  5. Berätta om ett sommarminne som du minns extra mycket.

  – Sommar för mig är på Ronneby brunn där jag har varit i många år när vi har repeterat inför Diggilooturnén. Där har vi dansat koreografier tills vi blivit svettiga och övat stämmor till klockan ett på natten, för att sedan ge sig ut till ett i övrigt regnigt Sverige. Annars har jag också ett minne från när jag var liten. Vi var ju bönder, men en gång om året gick vi upp extra tidigt för att ge djuren mat och sedan åkte vi till Hallands Väderö där vi badade i fyra–fem timmar innan vi var tvungna att åka hem till djuren igen. Det var en klassiker. Det var vårat Maldiverna.

  6. Vad har du för planer i höst?

  – Då ska jag göra en föreställning på Lisebergsteatern tillsammans med Annika Andersson, Robin Stegmar och Joanna Eriksson. För en gång skull är det ingen fars utan en amerikansk relationskomedi. Sedan blir det nog några rundor till med min föreställning.

  Profil

  Thomas Petersson

  Ålder: 54 år.

  Uppväxt: I Halmstad med omnejd.

  Bor: I Röinge utanför Halmstad.

  Yrke: Komiker och underhållare.

  Första sommarjobbet: "Om man bortser från vad jag gjorde hemma på gården var mitt första riktiga betalda sommarjobb att arbeta som tarmrensare på ett slakteri. Jag var 16 år och tjänade 17,30 kronor i timmen."

  Sommarlåt jag aldrig tröttnar på: "Jag tycker att det är lite roligt att Gyllene Tiders 'Sommartider' verkar vara en låt som alla generationer lyssnar på."

  Reser helst till: "Egentligen gärna till olika ställen, men ett favoritställe är Dominikanska republiken. Annars älskar jag också New York."

  Visa mer...