Kommunen startar en utredning mot nattklubben

KARLSKRONA Artikeln publicerades

Nu startar kommunen en tillsynsutredning efter helgens händelser på nattklubben Statt. Polisen har också fått in flera anmälningar.

Två polisanmälningar om ofredande har nu gjorts efter turbulensen då nattklubben Statt fick stänga en timme tidigare natten till i lördags.

Två kvinnor i personalen har anmält att de blivit ofredade och den misstänkte är nattklubbsägaren Torbjörn Jonsson. Dessutom är en polisanmälan om brott mot alkohollagen upprättad av polisen.

– Den upprättades på de uppgifterna som framkom vid tillfället när polisen fick kännedom om det, säger Björn Lundberg på polisen i Karlskrona.

Även där är det nattklubbsägaren som är den misstänkte. Björn Lundberg vill inte gå in på i detalj vad han misstänks ha gjort sig skyldig till.

– Vi ska prata med honom och med folk runt omkring, säger han.

Efter tisdagens möte med polisen och nattklubbschefen väljer nu kommunens alkoholhandläggare Lennart Nilsson att öppna en tillsynsutredning mot klubben.

– Det är inte alls ovanligt när vi får en tillsynsrapport från polisen. Tillståndshavaren ska ge ett skriftligt bemötande inom tre veckor och efter det tar vi ställning till eventuell åtgärd, säger Lennart Nilsson.

Vad säger du om de uppgifter som framkommit?

– Jag kan inte säga något i nuläget och jag vill inte föregripa utredningen, det är viktigt att ägaren får bemöta det hela. Nu ska jag titta på det som kommit fram utifrån alkohollagstiftningen.

En tillsynsutredning kan resultera i allt från att den läggs ner till en varning eller att alkoholtillståndet dras in.

– Om det framkommer att en ägare är olämplig utifrån en avslutad utredning så spiller det över på andra eventuella ställen som personen är ägare till, säger Lennart Nilsson.

BLT kunde i går berätta hur flera personer ur personalstyrkan valde att säga upp sig i protest efter incidenten där klubbens ägare Torbjörn Jonsson var inblandad. Enligt uppgift till BLT har nu totalt sju personer sagt upp sig.

Nattklubbsansvariga Isabelle Jonsson, 22 år, Amanda Anderberg, 21 år, och entrévärden Alicia Hedberg, 17 år, berättade om en fredagskväll som började som vanligt, men som slutade med att klubben stängde en timme tidigare och att nästan alla ordningsvakter sa upp sig på plats. Enligt kvinnorna började det hela med att två ur personalen som var lediga den aktuella kvällen blev nekade att komma in eftersom vakterna tyckte de var för berusade. Personerna ska då ha kontaktat nattklubbens ägare Torbjörn Jonsson som kom till entrén och enligt kvinnorna betedde han sig hotfullt mot personalen.