Familjen ser förbättringar för cancersjuka Linnea

KARLSKRONA / MEXIKO Artikeln publicerades
I Mexiko har Linnea fått tillbaka mer energi och nyfikenhet sedan behandlingen startade mot cancern.
Foto:privat
I Mexiko har Linnea fått tillbaka mer energi och nyfikenhet sedan behandlingen startade mot cancern.

Femåriga Linnea har fått sin tredje behandling och sin första immunterapi på sjukhuset i Mexiko.

– Det är fantastiskt att se resultatet, säger pappa Kristoffer Nordström.

Han och familjen tar en dag i taget i kampen mot sjukdomen. Under söndagen är det städ- och tvättdag för att hinna i kapp efter det senaste sjukhusbesöket.

– För en och en halv månad sedan var vi i London och hoppades kunna köpa tid. I februari fanns det inget hopp alls. Nu är vi här och kan se att behandlingarna ger ett resultat, säger Kristoffer Nordström på telefon från Monterrey i Mexiko.

Linnea har en aggressiv och ovanlig cancerform, som det inte finns behandling för i Sverige. Under våren kom familjen genom sina svenska läkare i kontakt med vård i England. Därifrån gick resan vidare till den speciella behandling som bara finns i Mexiko.

    Linnea får kemterapi och har nu fått sin första immunterapi.

    – Den ska lära upp immunförsvaret att attackera tumören. De senaste magnetröntgenbilderna visar att tumören har krympt ytterligare, säger Kristoffer Nordström.

    Inför resan till London gjorde familjen en insamling för att kunna åka. Efter senaste behandlingen har familjen öppnat den på nytt.

    Ytterligare ett 30-tal familjer från olika delar av världen finns samlade kring sjukhuset.

    – Vi har ett starkt community. Vi har en privat chatt där vi kan prata om behandlingen, tipsa varandra om saker att hitta på med barnen och skrattar mycket, säger Kristoffer Nordström.