En tyst minut för Trollhättan

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Staffan Lindbom

– Vi är många fler som tror på tillsammansskap än som tror på hat och splittring, var ett av budskapen från scenen. Samma scen som efter talen täcktes av rosor och tända ljus.

Lite drygt 150 personer samlades på Klaipedaplatsen under söndagseftermiddagen för att höra tal, lägga ner blommor och ljus samt hålla den tysta minut klockan 14.00 som ägde rum samtidigt på ett stort antal platser i landet.

Malin Jogmark representerade arrangören Tillsammans Karlskrona.

Enligt henne såg gärningsmannen på bilderna ut att vara till synes ensam.

– Men det var han inte. Han hade stöd av en hel hatarmé på fälttåg genom Sverige och Europa, påhejdad av etablerade politiker som vill möta flyktingar med kulspruta på Öresundsbron och taggtråd i Ungern. Alla är del av samma rörelse, menade Malin Jogmark.

– För varje flyktingboende som brinner ska vi söka upp ett annat flyktingboende med en kaka, en fotboll eller kanske ett par varma skor, sade hon från scenen.

Även KHK:s ordförande Tobias Larsson höll tal.

– För mig är det som hänt i Trollhättan starkt också på ett personligt plan. Jag har jobbat i staden och känner många från Trollhättan, säger han.

Enligt Tobias Larsson är det viktigt att i det här läget inte krypa undan utan att tillsammans jobba sig framåt, att bygga broar.

– Vi befinner oss nu i en känsla av mörker men det känns ljusare när jag tänker på alla dem som står upp, sade han från scenen och nämnde särskilt den mördade elevassistenten.

– Han gav sitt liv för barnens säkerhet.