En fundering till om nya ordningsregler

Karlskrona Artikeln publicerades
I Bastasjö norr om Karlskrona finns 21 mil vägar, leder och motionsspår och många olika sorters sportutövare.
Foto:Staffan Lindbom
I Bastasjö norr om Karlskrona finns 21 mil vägar, leder och motionsspår och många olika sorters sportutövare.

Tillbaka till ruta ett - nåja två i alla fall.

Politikerna i olika läger ville alla tänka en runda till om motionsspår, alkoholdrickande, torghandel och båtuppläggning.

Små frågor kan det tyckas, men de ligger alla karlskronaborna varmt om hjärtat. Det handlar om kommunens lokala ordningsstadga som styr mycket i det dagliga livet. Till exempel frågan om vad som gäller för att dra upp och vinterföra sin båt. Om man sätter upp regler för Långö, Lorentsberg, Tallholmen och Åslättens båtuppställningsplatser, vad ska gälla på alla andra ställen?

Eller var gränsen ska gå för att dricka alkohol på allmän plats - vid en folköl av den ena eller den andra styrkan?

Hur ska hundar vara kopplade och vad gäller för platser med torghandel? Och slutligen det som kanske upprört mest känslor på sistone, hur ska ryttare, cyklister och motionslöpare samsas på bästa sätt på stigarna i inte minst Bastasjö? Förbud för vissa i elljusspår eller andra lösningar?

– Det finns alldeles för många frågetecken. Vi behöver prata ett varv till, tyckte Börje Dovstad (L) i kommunstyrelsen i onsdags.

– Det måste ändå gå att lösa de motsättningar som finns mellan olika intressegrupper, trodde Camilla Brunsberg (M).

Med olika ingångsvärden var skilda politiska läger överens om en sak - att skicka tillbaka frågan om Karlskronas ordningsstadgar på återremiss.