Efter skotten – väntar på analys

Karlskrona Artikeln publicerades
Polisen väntar på besked om vilken sorts vapen det var som användes vid skjutningen mot Lennarts kafé.
Foto: Patric Söderström
Polisen väntar på besked om vilken sorts vapen det var som användes vid skjutningen mot Lennarts kafé.

03.42 på natten mot den 15 november ekade flera skott längs Trossös gator.

En månad senare vet polisen fortfarande inte vad som har hänt.

Flera Karlskronabor vaknade av skotten och det var ett varubud som tidigt på morgonen upptäckte flera hål i skyltfönstret på Lennarths kafé.

Ett stort område runt Klaipedaplatsen spärrades av och redan under dagen den 15 november genomfördes det en omfattande teknisk undersökning på kaféet. Det gav resultat och en kula hittades inne i lokalerna.

– Utredningen pågår fortfarande men det har inte kommit från något nytt, säger Hans Rundqvist som är förundersökningsledare på polisen i Karlskrona.

Ett antal spår säkrades och skickades till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys.

– Vi avvaktar den tekniska undersökningen och har ännu inte fått något svar från NFC. Vi vill veta vad det kan ha varit och om det går att dra några slutsatser av det, säger Hans Rundqvist.

När kommer de svaren?

– Det är omöjligt att svara på. Ibland tar det någon månad och ibland ett halvår. Liksom vi prioriterar de fall där någon sitter frihetsberövad.

Polisen hade tidigt en man som misstänktes för skjutningen men misstankarna mot honom har inte stärkts. Flera boende i området hördes om sina iakttagelser men inget som de berättade kunde föra polisen närmare en lösning på mysteriet med skottlossningen.

– Vi har inget motiv och det finns ingen känd hotbild, säger Hans Rundqvist.