Efter konkursen - så stora skulder hade teknikföretaget

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Staffan Lindbom

När Elit, El & Informationsteknik AB gick i konkurs hade man närmare 37 miljoner kronor i skulder. Det visar bouppteckningen som kom på tisdagen.

– Nu håller vi på att sälja alla tillgångar i företaget, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman.

Elit, El & Informationsteknik AB, med 70 anställda, försattes i konkurs i augusti. Nu är konkursbouppteckningen klar. Den visar på cirka 37 miljoner kronor i skulder och tillgångar på endast 2,7 miljoner kronor.

– Det är lite speciellt med entreprenörsbolag, det är väldigt svårt att gå in och ta över de avtalen och fortsätta verksamheten. Det kan man kanske göra en kortare period men så brukar beställarna se sig om efter en annan lösning, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman till BLT.

– Det är mycket enklare om det är ett producerade företag som säljer någonting.

Ingen jobbar kvar i företaget nu då?

– Mer eller mindre så har alla gått hem nu.

Vad händer nu?

– Vi har avslutat i princip alla projekt och nu håller vi på att sälja alla tillgångar i företaget. Sedan kommer vi gå igenom bokföringen och analysera vad som har hänt och varför det har hänt med att företaget kom på obestånd, säger Peter Öfverman.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.