Sov på stöldgods i tält – duo riskerar utvisning

Karlskrona Artikeln publicerades
Stölderna skedde i centrala Karlskrona i början av maj.
Foto: Håkan Linder
Stölderna skedde i centrala Karlskrona i början av maj.

Båtägaren upptäckte att hans sittdynor saknades. Snart hittade han två män sovande på dem i ett tält – och en större härva kunde uppdagas. Nu åtalas männen för 22 stölder ur båtar – de flesta i Karlskrona.

Det var början av maj som stölderna upptäcktes. Och i närheten av tältet vid en badplats där männen sov hittades sedermera en stöldgömma med massor av båtdelar. Via telefontömning avslöjades dessutom att hela turnén börjat i Skåne någon vecka tidigare.

Under några dagar ska de båda männen ha stulit delar ur båtar som legat i småbåtshamnar i Helsingborg och Landskrona. Målet för stölderna har varit båtdynor, gasreglage, hastighetsmätare och andra inventarier som monterats bort.

Efter Helsingborg och Landskrona ska duon ha begett sig till Karlskrona där de fortsatt sin stöldturné. Totalt 15 av de 22 stölderna som männen åtalas för ska ha utförts i centrala Karlskrona,

Det uppskattade värdet på det som stulits uppgår till 150 000 kronor, en del av stöldgodset har inte gått att sätta ett värde på.

De båda männen har i förhör erkänt en lång rad av stölderna Karlskrona. Enligt åtalet yrkar åklagaren på utvisning från Sverige under fem år.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.