Döms för sprayattack mot kvinna

FÅGELMARA Artikeln publicerades

När kvinnan passerat mannen såg hon ett rött moln i backspegeln. Det visade sig att han sprayat överfallsspray mot bilen. Och när hon stannade gjorde han det igen.

Kvinnan jobbar på hemtjänsten och hade besökt en brukare i Fågelmara på juldagskvällen förra året. När hon fick syn på en man intill vägen så saktade hon ner. Hon passerade honom, men såg sedan ett rött rökmoln i backspegeln. Det som hon uppfattade som röd färg hade träffat både fram- och sidorutan på bilen.

Hon stannade och frågade mannen vad han höll på med. Mannen, som är i 45-årsåldern, ville veta hennes namn, men hon ville inte uppge det. I stället vevade hon upp rutan igen och mannen ska då ha sprayat mot bilen igen.

Kvinnan kände en stark doft av sprayen både i ögonen och munnen. Så snart hon kom tillbaka till kommunens arbetslokal så ringde hon polisen.

Mannen har i förhör berättat att han tidigare blivit hotad flera gånger och att det kör folk runt hans bostad. Därför tyckte han att det var obehagligt när kvinnan, som han uppfattade det, följde efter honom med bilen. Sprayen ska ha varit en försvarsspray.

Rätten menar att kvinnans berättelse är klar och entydig, till skillnad från mannens.

Därför dömer man honom till 40 dagsböter á 50 kronor för ofredande.