Dödförklarades av misstag

Karlskrona Artikeln publicerades
Brevet skickades iväg av misstag.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Brevet skickades iväg av misstag.

En 50-årig man blev dödförklarad i veckan i en handling som skickades ut från Karlskrona kommun. Men han lever i bästa välmåga och är mycket upprörd över misstaget.

Papperet skickades ut till mannens gode man, som hjälper honom med hans ekonomi, genom kommunen.

”Tyvärr blir ni kanske besvikna när jag går ut och dementerar ett sådant fruktansvärt fel” skriver mannen på sin Facebook-sida och meddelar att han ska kontakta sin advokat.

På Överförmyndarnämnden, som hanterar tillsatta gode män och förvaltare, upptäckte man snabbt att ett misstag gjorts genom den mänskliga faktorn.

– Vi har mallar som skickas ut med en färdig formulering. I det här fallet skulle den ha bytts till att gälla byte av gode man, men det missades tyvärr. Det får vi be om ursäkt för. Nu har vi också bytt mall utan att anledningen till utskicket är ifyllt på förhand. Det ska från och med nu fyllas i varje gång brev skickas ut, säger Birgitta Jönsson, avdelningschef på kommunens överförmyndarnämnd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.