Polis tillkallades efter demonstration

Karlskrona Artikeln publicerades

På onsdagen ägde en demonstration rum utanför socialtjänstens kontor.

Men polis tillkallades och en anmälan om hot har nu gjorts av socialtjänsten.

Ett 60-tal personer demonstrerade under onsdagen utanför socialtjänstens kontor i Karlskrona. Anledningen var att de är starkt kritiska till att socialtjänsten har omhändertagit flera barn i ett ärende i lagen om vård av unga, LVU.

Ärendet gick vidare till förvaltningsrätten som beslutade att upphäva socialtjänstens beslut men barnen har ännu inte återvänt till sin familj.

– Jag kan bara kommentera sakfrågan i sig och det innebär att om förvaltningsrätten upphäver socialtjänstens beslut så är det beslutet upphävt. Men sedan kan det finnas andra anledningar också, säger Claes Wiridén, förvaltningschef på socialförvaltningen.

Demonstrationen började lugnt men efter en stund tillkallades polis av socialtjänsten.

– Vi har haft en demonstration på plats som har urartat och bedrivits på ett sätt som stör allmän ordning, säger Wiridén, som var upprörd efter demonstrationen.

– Det är oerhört anmärkningsvärt och tragiskt att våra medarbetare ska känna sig hotade och inte få kunna utföra sina arbetsuppgifter. Att hindra myndigheter från att utföra sitt uppdrag är absolut inte bra.

Socialtjänsten har nu gjort en polisanmälan om hot vilket förvånar Farouq Assali, ordförande i Pappavarför, som försökt hjälpa familjen i LVU-målet.

– Det är ingen som har hotat någon utan dem som har demonstrerat har försökt ställa frågor och få svar. Men ingen ha velat svara utan de har gått in och gömt sig på kontoren, säger han.