De vill bjuda in hela Karlskrona till samtal

Karlskrona Artikeln publicerades
Jenny Nordstrand och Cornelia Barfvestam vill skapa gemenskap och mötesplatser för alla människor.
Foto:Yamile Lindgren
Jenny Nordstrand och Cornelia Barfvestam vill skapa gemenskap och mötesplatser för alla människor.

Story of us är plattform för möten.

– Vi vill skapa förutsättningar för projekt att leva vidare utan att alla måste börja från noll.

Vännerna Jenny Nordstrand, 26 och Cornelia Barfvestam, 27 har varit i Lesbos för att hjälpa flyktingar. Nu är de nyexaminerade från Hyper Island och grundare till den ideella föreningen Story of us.

– Vi måste alla bli bättre på att mötas och det vill vi underlätta. När vi jobbade på kommunen såg vi att det fanns väldigt många initiativ som inte kände till varandra och kunde hjälpas åt, säger Jenny Nordstrand.

Tjejerna samarbetar med konsultnätverk Edgify och har flera möten inplanerade framöver. En interaktiv hemsida måste byggas, sponsorer och stödmedlemmar ska attraheras och snart vill de ordna en stork workshop.

– Vi vill bjuda in hela Karlskrona till ett öppet möte för att prata om gemenskap. Vi vill säga; kom igen nu Karlskrona! Vad behöver vi göra för att öka gemenskapen och vad kan vi göra, säger Cornelia.

Nyligen sökte tjejerna bidrag hos kommunen men fick avslag. Men det har inte hindrat dem från att fortsätta tro på sin förening.

– En dröm är att få med oss kommunen som medlem eller sponsor. Vi vill inte att folk ska blunda och gömma undan problem utan hjälpas åt och påverka historien om vår nutid. Vi vill nog provocera också. Alla behöver se inåt och hitta kärnan till problem i stället för att släcka bränder, säger Cornelia.

Efter den omtumlande resan till grekiska Lesbos började tjejerna att prata om hur ordet integration används.

– Integration är så negativt laddat. Men det är så mycket mer än det talas om i dag. Man borde prata mer om gemenskap för alla och det tror vi att Story of us kan bidra till, säger Cornelia.

Fakta

Story of us

* Story of us är en ideell förening som ska vara en plattform för företag, föreningar och privatpersoner.

* Medlemmarna betalar en avgift men förhoppningen är att de inte ska behöva betala för kompetens och stöd som finns hos de andra medlemmarna.

* Namnet på föreningen kom tjejerna på när de ville öka medvetandet om att vi kan påverka historien om vår tid.

Visa mer...