De blev årets kooperativa företag

Holmsjö Artikeln publicerades
Marianne Ivarsson tog emot priset för Allhallen, och gratuleras av Per-Ola Mattson (ordförande) och Marianne Lundkvist (verksamhetsledare) på Coompanion Blekinge.
Foto: Morten Ravnbö
Marianne Ivarsson tog emot priset för Allhallen, och gratuleras av Per-Ola Mattson (ordförande) och Marianne Lundkvist (verksamhetsledare) på Coompanion Blekinge.

I veckan tog den ekonomiska föreningen Allhall i Holmsjö emot priset som årets kooperativa företag i Blekinge.

Och nu har man dessutom chansen på en plats i den nationella finalen till hösten att utses som Årets Kooperativ i Sverige.

Den ekonomiska föreningen bakom Allhallen i Holmsjö bildades 2009 i syfte att bygga en aktivitetshall i bygden.

Efter två år var de klara med alla förberedelser, inklusive att finansieringen var fixad. Därefter följde en byggtid på cirka två år och i januari 2014 var Allhallen klar för användning där mer än 20 000 ideella timmar hade lagts ned under byggtiden.

I veckan mottog man priset Årets kooperativa företag i Blekinge och man har nu chansen att nå den nationella finalen som äger rum i höst.

– Vi tror de har god chans att komma långt även på riksplan i tävlingen Årets Kooperativ i Sverige, säger Marianne Lundkvist, verksamhetsledare på Coompanion i Blekinge i ett pressmeddelande och fortsätter:

– De har redan fått många goda omdömen, och mycket intresse för deras oerhört lyckade insats i ett litet lokalsamhälle. De visar att det finns mycket kraft om man bara jobbar tillsammans mot gemensamma mål.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.