Då blir det en bilfri dag inne i centrum

Karlskrona ,

Trafikantveckan ska uppmuntra till miljövänliga resor. Under veckan bjuds det bland annat på guidade turer, gratis bio, modevisning och en bilfri dag.

Cyklar blir ett bra sätt att ta sig in i staden när den bilfria dagen pågår.
Foto: Ann-Marie Andersson
Cyklar blir ett bra sätt att ta sig in i staden när den bilfria dagen pågår.

Det är snart dags för den europeiska trafikantveckan. Mellan 16 och 21 september ska miljövänliga resor främjas i Karlskrona.

Under veckans sista dag, lördag den 21 september, ska Karlskrona bli bilfritt, åtminstone till en viss grad. Under den bilfria dagen kommer Stortorget och delar av Hantverkaregatan, Rådhusgatan, Borgmästaregatan, samt Ronnebygatan att stängas för biltrafik.

Istället ska gatorna fyllas med aktiviteter, utställningar och annat. Det berättar Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Under veckan ska även Blekinge museum ha öppet magasin på Rosenholmsområdet, där de tar besökarna på en resa i tiden. Det blir också modevisning med dans på Ronnebygatan under lördagen samt guidad visning på Marinmuseum.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.