”Chokladkocken” tog silver i VM: ”Det är helt sanslöst”

Karlskrona Artikeln publicerades
Joachim Malmsten nådde inte riktigt hela vägen, men nästan. Det blev silver på VM i Italien för Karlskronakocken.
Foto: Marcus Palmgren
Joachim Malmsten nådde inte riktigt hela vägen, men nästan. Det blev silver på VM i Italien för Karlskronakocken.

Han har gjort sig känd som ”Chokladkocken. Nu kan han även kalla sig VM-medaljör.

Under lördagen tog Joachim Malmsten silver när VM avgjordes i Italien.

– Det är helt sanslöst, säger han.

Det blev guld i kategorin karamell i tävlingen International Chocolate Awards i våras vilket tog Joachim Malmsten vidare till VM i Italien. Däremellan medverkade han i tv-programmet Dessertmästarna och tog över restaurangen Havsviken på Dragsö.

I oktober skickade han 40 praliner som är gjorda i tre lager där ingefära är huvudingrediensen till juryn i VM. På lördagen kom resultatet och Joachim tog silver och är därmed näst bäst i världen.

– Det är hur stort som helst, jag har inte riktigt fattat det. Att vara tvåa i världen på någonting som jag älskar. Det är helt sanslöst och jag är riktigt stolt över mig själv, säger Joachim Malmsten till BLT på söndagen.

Han har fortfarande svårt att ta in att det blev silver.

– Det är ett erkännande att man är duktig. Man tycker ju själv att man är rätt duktig och sedan får man detta från de som gör detta professionellt. Jag är på hobbynivå men nej jag är ju faktiskt proffs vilket är svårt att fatta.

Du har haft ett hyfsat år?

– Det här året är helt sanslöst. Sanslöst. Jag finner knappt några ord. Det går inte att jämföra med nånting som jag har gjort innan. Det ska vara när barnen föds men yrkesmässigt är det här det absolut det största som jag någonsin varit med om.

Går det att toppa detta?

– Det går inte, det är möjligtvis om jag hittar en lokal och öppna upp en egen chokladbutik. Då är väl drömmen fullföljd, säger Joachim Malmsten.

Foto: Marcus Palmgren
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.