Campingfamiljen kammar hem ännu ett pris

Karlskrona/Ullared Artikeln publicerades
Familjen Berg – David, Andreas, Marinette och Thomas – på Dragsö Camping & Stugby har utsetts till Årets branschförflyttare.
Foto: Privat
Familjen Berg – David, Andreas, Marinette och Thomas – på Dragsö Camping & Stugby har utsetts till Årets branschförflyttare.

Dragsö Camping & Stugby och familjen Berg har hyllats flera gånger tidigare. Nu är det dags igen – priset Årets branschförflyttare hamnar i Karlskrona.

Och storsatsningarna fortsätter med bland annat badflotte och snorklingsled.

– Vi är hur stolta som helst – det är väldigt roligt, väldigt uppskattat, säger vd:n Thomas Berg efter årsstämman för SCR Svensk Camping.

Redan år 2000 fick man priset Mellan tummen och pekfingret som årets campingföretagare. Även unga entreprenörs-pris har hamnat på Dragsö genom åren.

Nu gällde det alltså Årets branschförflyttare, som går till familjen Bergs verksamhet eftersom man på olika sätt breddat den traditionella tioveckorssäsongen för campingen.

– Vi har ju specialiserat oss fisket sedan 1995, och på senare tid har vi jobbat med varumärket Blekinge Outdoor, där länet etableras som destination för resenärer som inte bara kommer under högsäsong – utan i april, juni, augusti, november ... för att uppleva vad vi har att erbjuda av äventyr, utvecklar Thomas Berg.

Tillsammans med hustrun Marinette och sönerna David och Andreas har flera nya investeringar gjorts på sistone.

Till kommande säsong handlar det om storsatsning på cykel-, fiske och vandringspaket– och vattenaktiviteter med bland annat badflotte, kajaker, vrakdykning och snorkelled.

– Flotten med rutschkana är på plats, och i tisdags lades snorklingsleden ner så att man ska kunna delta i bingo och svara på frågor om Östersjön under vatten. Dessutom håller vi på att bygga om restaurangen. Och det är många andra smågrejer som görs, men som kanske inte syns.

En sen campingsäsong drar i gång kring påsk och tar fart vid Kristi himmelfärd-helgen i slutet av maj.

– Det är en lite udda säsong med ”spread”. Och vi ligger väldigt väl till med bokningarna, säger Thomas Berg.

Badflotten med rutschkana är på plats.
Foto: Annelie Henrysson
Badflotten med rutschkana är på plats.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.