Broarbete uppskjutet – då stoppas den tunga trafiken

Tjurkö Artikeln publicerades

Underhållsarbetet på bron mellan Tjurkö och Sturkö skulle ha inletts i måndags. Av byggtekniska skäl har dock arbetet skjutits upp, meddelar Trafikverket. Arbetet kommer i stället att pågå från måndag 23 september till 4 oktober – det vill säga med samma slutdatum. ”Under arbetets gång sänks bärigheten och den tyngsta trafiken kan därför inte köra på bron.”

Övrig fordonstrafik kan köra som vanligt på bron – bortsett från vissa perioder. Då kommer bara ett körfält att vara öppet på bron och trafiken regleras med trafikljus.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.