Blev slagen med batong, brödkavel och stolsben

Karlskrona Artikeln publicerades
Tre familjemedlemmar sitter anhållna, sedan en 25-åring blivit misshandlad. Han uppger att han har blivit slagen med batong, brödkavel och stolsben.
Foto: Anders Wiklund/TT
Tre familjemedlemmar sitter anhållna, sedan en 25-åring blivit misshandlad. Han uppger att han har blivit slagen med batong, brödkavel och stolsben.

25-åringen uppger att ett bråk urartade och att familjemedlemmarna gick till attack med batong, brödkavel och stolsben. Nu sitter tre personer anhållna.

Det var i tisdags eftermiddag som ett bråk urartade i en gemensam bostad utanför centrala Karlskrona. Enligt mannen i 25-årsåldern gick tre familjemedlemmar till attack och slog honom med batong, brödkavel och stolsben.

– Han har fått en hel del skador – blånader, ytliga blödningar och märken – men inte av allvarlig art, säger åklagare Lena-Marie Bergström till BLT.

En av familjemedlemmara - en man i 75-årsåldern – medger i förhör att han slagit med en batong, men att det har handlat om nödvärn.

En kvinna i 70-årsåldern medger att hon har hållit i 25-åringen, men inget annat.

En tredje familjemedlem - en man i 30-årsåldern – har inte velat uttala sig utan försvarare.

– Jag anser att det finns sannolika skäl för att begära dem häktade, och som det ser ut nu kommer jag att göra det under fredagsförmiddagen, säger Lena-Marie Bergström.

– Jag vill samtidigt att de inblandade undersöks av läkare för att se vilka eventuella skador de har - något som skulle kunna styrka nödvärn till exempel.

Något bakomliggande motiv har inte angetts - mer än att samtliga förklarat att det börjar med ett bråk. De har blivit arga på varann, och skrikit.

Ytterligare förhör med de misstänkta som suttit frihetsberövade sedan tisdagskvällen är inplanerade under torsdagen.