Biljakt i natt – ungdomar sprang till skogs

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Omkring klockan 01.30 i natt fick poliser syn på en bil som de ville kontrollera i närheten av Preem på Blå port i Karlskrona.

Men föraren ville inte stanna utan körde från platsen.

Polisen följde efter och enligt inre befäl ska det ha gått i ganska lugn fart. Bilen körde till Hässlegården där fyra ungdomar hoppade ut ur fordonet och sprang till skogs.

Föraren kom dock ganska snart tillbaka och gav sig till känna. Han är 16 år och misstänks nu för olovlig körning. Tre av de andra ungdomarna kunde spåras med hjälp av hund. Den fjärde är enligt polisen identifierad och ska kontaktas under tisdagen.

Alla inblandade ungdomarna var enligt polisen under 18 år.

Bilen uppges inte ha varit stulen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.