Bilfirma i konkurs

Karlskrona Artikeln publicerades
Thoréns Bil har begärts i konkurs.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Thoréns Bil har begärts i konkurs.

Thoréns Bil som sålde nya och begagnade bilar har gått i konkurs, enligt besked från Blekinge tingsrätt. Det var Sydöstran först med att rapportera.

Företaget bildades och registrerades 2015. Det nya bolaget Thoréns Bil med adress i Jämjö och en anläggning på Gullbernavägen sökte då bygglov för att bygga en rekonditioneringslokal åt en hyresgäst och siktade på ett nybygge av en tvätthall som skulle starta samma år. Bolaget sålde också en period bilar av märket Honda.

Men verksamheten har upphört sedan en tid tillbaka, de anställda har också slutat, och fastigheten på Gullbernavägen är såld. Bolaget har i dagsläget inga större tillgångar och den största fordringsägaren tycks vara staten genom skatteskulder på några 100 000 kronor.

I sin avsiktsförklaring har Thoréns Bil AB varit inriktat på försäljning och hantering av nya och begagnade bilar, biluthyrning, reparation, service och rekonditionering av nya och begagnade bilar. Konkursansökan lämnades in på ägarens egen begäran.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.