Planen: Välkänt motell återuppstår

Karlskrona Artikeln publicerades

Tidigare i år beslutade politikerna att verksamheten med akutboende för missbrukare på Rosenbom skulle läggas ner.

Nu planerar fastighetsägaren att byggnaden återigen ska bli ett motell.

Efter nio år som akutboende för missbrukare är tanken att Rosenbom återigen blir till motell.
Foto: Thomas Persson
Efter nio år som akutboende för missbrukare är tanken att Rosenbom återigen blir till motell.

– Det finns inte så många motell kvar i Sverige och detta är ett klassiskt motell i grunden så tanken är det ska vara enkelt att parkera utanför hotellrummet, sova över och sedan åka vidare, säger Martin Strandberg, fastighetsägare till SVT Nyheter som var först att rapportera om planerna för Rosenbom.

Renoveringen ska inledas direkt efter årsskiftet och planen är att motellet ska vara klart till sommaren. Enligt SVT är det dock fortfarande oklart vem som ska driva det.

– Det är inte klart ännu om jag ska ha någon arrendator eller om vi ska driva i egen regi, säger Martin Strandberg.

Det bor fortfarande kvar personer på akutboendet, men dessa ska ha flyttat ut senast i februari.

I maj kunde BLT berätta att det kritiserade akutboendet Rosenbom ska stängas nästa år. Politikerna i socialnämnden ställde sig bakom förvaltningens förslag om att införa en modell kallad Bostad först med start våren 2020 istället.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.