Båt blev beskjuten med golfbollar från Hästö

Karlskrona Artikeln publicerades
Genrebild på golfare.
Foto:Charlotte Nilsson
Genrebild på golfare.

Två gäddfiskare var nära att träffas av golfbollar i viken vid Hästö. När de sa ifrån uppger de att de möttes av hånskratt.

Som en förberedelse inför helgens SM i gäddfiske var två fritidsfiskare ute med sin båt vid 20-tiden på torsdagskvällen. När de hade fångat en fin gädda utanför Hästö och var i full färd med att fotografera den hördes ett hårt plums bredvid båten.

– Då såg vi genom en träddunge hur ett antal personer stod och slog ut bollar med en driver. Vi ropade att det fanns båtar ute i vattnet, säger den ena mannen som var nära att träffas.

Strax därpå kom det ännu fler bollar och när den sista landade bara en meter från båten bestämde sig fiskarna för att konfrontera golfarna.

– Vi gick i land och frågade vad de höll på med men möttes bara av hånskratt. Jag frågade om de siktade på oss och en kvinna sa ja, berättar fiskaren.

När de gick därifrån uppfattade de att en äldre man ropade inne från huset att pojkarna skulle fortsätta skjuta mot fiskarna.

– Det här är ju livsfarligt. Hur är personen funtad? Man kan ju tuppa av om man träffas av en golfboll i huvudet, säger fiskaren.

BLT har varit i kontakt med den man vars söner misstänks ha skjutit ut golfbollarna.

– Det känner jag inte till. Vi hade en studentfest här i går men ingen i familjen spelar golf, säger han.

En av dina söner har en profilbild på Facebook där han spelar golf?

– Det är möjligt att han har men jag känner inte till att han spelar golf.

Mannen återkommer lite senare till BLT.

– Jag fick tag i en av pojkarna och han sa att de hade spelat golf här på gården i går. Men om de har skjutit ut i vattnet vet jag inte.

Kom polisen till er?

– Nej, det är inget jag känner till. Jag var inne i huset hela tiden.

Polisen i Karlskrona bekräftar dock att de varit på den aktuella adressen.

– Det var en patrull på plats vid 21-tiden och pratade med personer på en studentfest. De ska ha sagt att de bara skojade lite och fick då en tillsägelse av patrullen, säger Michael Hesselberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen.