Attack mot Jimmie Åkessons hus

Sölvesborg Artikeln publicerades

I går kväll utsattes Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bostad för en attack.

Sambon: "Värsta attacken hittills..."

"Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset. Fattar verkligen inte hur man kan göra så..." skriver sambon Louise Erixon, förtroendevald i Sölvesborgs kommunfullmäktige, på sin Facebooksida.

Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i region Syd för TT. Det rör sig om en adress i Sölvesborg som tillhör Jimmie Åkesson.

– Jag kan bekräfta att det var en händelse där i går kväll vid 21-tiden. Men jag kan inte gå in på några detaljer, säger han.

I nuläget kan polisen inte berätta mer om händelsen, men en polisanmälan har upprättats. Säkerhetspolisen arbetar med utredningen.

– Vartefter polisen jobbar vidare med ärendet för att bringa klarhet i vad som inträffat exakt så får vi se om vi blir mer inkopplade eller inte, säger Karl Melin vid Säpo.

Till Expressen säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge att han känner till uppgifterna om en attack, men att han inte har några detaljer.

Enligt uppgifter till tidningen ska Jimmie Åkesson ha befunnit sig i Stockholm när attacken inträffade på tisdagskvällen vid 21-tiden.

Parets bostad ska även tidigare ha utsatts för angrepp.

BLT söker Jimmie Åkesson och Louise Erixon för en kommentar.

Enligt TT befann sig Jimmie Åkesson i Stockholm. Han säger vid en pressträff i riksdagen om ett annat ämne att han inte vet så mycket om händelsen.

– Jag ska strax flyga hem och se hur det är med familjen, som är ganska skärrad, säger Åkesson.

Stefan Löfven säger till TT:s reporter i Hofors:

– Jag tycker det är vidrigt. Det hör inte hemma överhuvudtaget i en demokrati. Det är precis det här vi måste motarbeta. I demokratin har vi olika uppfattningar och det berättar vi för varandra, men vi förstör baske mig inte varandras hem, och ger sig på någons hem över huvud taget.

Texten uppdateras