Åtalas för mordförsök på nattklubb

KARLSKRONA Artikeln publicerades

21-åringen ska ha knivhuggit en man i halsen på nattklubben Statt i januari.

Hugget gick minst fem centimeter in i halsen och skadade en halskota.

Nu åtalas mannen misstänkt för mordförsök.

Klockan var runt tre, den 21 januari, och nattklubben Statt var på väg att stänga när bråk uppstod i garderobskön.

Då ska den 21-årige mannen ha tagit fram en kniv och huggit en 29-åring i halsen.

Ordningsvakter kunde genast omhänderta och sätta handbojor på den misstänkte. En polispatrull, som var på plats utanför nattklubben, grep mannen och förde honom till polisstationen.

Under resan dit ska mannen, enligt en av poliserna, på eget initiativ ha berättat att det svartnat för ögonen och att han ville döda mannen som han knivhögg.

I senare förhör har han ändrat sig och sagt att han bara tagit fram kniven för att skrämmas, genom att rispa mannen på kinden, eftersom en bekant till honom hamnat i en hotfull situation. Kniven ska ha gått in i mannens hals av misstag då han tappade balansen.

Den knivhuggne mannen uppfattade först inte riktigt vad som hände. När han såg allt blod kunde han själv gå till toaletten för att tvätta sig. Det skulle visa sig att han haft väldig tur.

I polisens förundersökning framgår det att knivhugget blev minst fem centimeter djupt, men att det missade alla viktiga och stora blodkärl. Skadorna var så pass allvarliga att han fick transporteras till sjukhuset Lund. Enligt en röntgenläkare, som ska vittna vid den kommande rättegången, så har kniven troligen gått in ännu djupare än fem centimeter. Det som stoppat den är att bladet på kniven träffat en halskota.

Flera vittnen till händelsen kommer också att höras i rätten.

Den misstänkte åtalas i första hand för försök till mord, men i andra hand för grov misshandel.

Samtidigt åtlas han för att ha misshandlat en lärare genom att slå honom med en trälist på Knut Hahnskolan i Ronneby den 19 december förra året.

Mannen har erkänt brott när det gäller misshandeln av läraren.