Åtalas efter vansinnesfärd – orsakade krock

Karlskrona Artikeln publicerades

Den körkortslöse 31-åringen var knarkpåverkad när han for fram i hög hastighet och orsakade en trafikolycka vid omkörning. Nu åtalas han.

Det var i mitten av april som mannen, som var amfetaminpåverkad och återigen körde bil, trots att han saknar körkort, körde på Karlskronavägen i Rödeby.

Enligt åklagaren körde han i långt över hastighetsbegränsningen inom tättbebyggt område och i hög fart genom en cirkulationsplats där andra fordon färdades. Sedan försökte han köra om på en enfilig väg och orsakade en kollision.

Mannen nekar till brott men åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, och riskerar vidare skadestånd på närmare 60 000 kronor för kostnader kopplade till olyckan.

Han åtalas även för att ha stulit, eller åtminstone försökt stjäla, arbetsverktyg för omkring 40 000 kronor på lasarettsområdet i Karlskrona i mitten av augusti.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.