App ska hjälpa unga att hitta jobb

Blekinge Artikeln publicerades
Foto:Christine Olsson/TT

Enkla uppdrag och jobb ska ge blekingska ungdomar arbetslivserfarenhet. Lönerna utgår från fackförbundens riktlinjer för sommarjobb.

– När man söker jobb i dag räcker det inte alltid med bra betyg. De ungdomar som jobbar extra medan de går i skolan skaffar sig ett stort försprång. På köpet tjänar de egna pengar, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr i ett pressmeddelande.

Företaget etablerar sig nu i Karlskrona och Karlshamn och erbjuder en mobiltjänst som ska hjälpa ungdomar och unga vuxna mellan 15 och 21 år gamla att skapa sig arbetslivserfarenhet.

Via en app kan enklare arbeten så som trädgårdsarbete, barnpassning och hundvakter eftersökas. Det utförda arbetet betalas sedan enkelt via mobilappen.

Ungdomarna får betalt enligt fackförbundens riktlinjer för sommarjobb och timkostnaden beror på ungdomens ålder, från 75 kronor till 120 kronor i timmen.

Varje utfört arbete betygsätts och sparas i ett arbetsintyg som ungdomarna sedan kan visa upp för framtida arbetsgivare.

Enligt Yepstr är de vanligaste tjänsterna som efterfrågas barnpassning, gräsklippning och serveringshjälp på privata fester. Det är även en stor efterfrågan på enklare teknisk support och läxhjälp.

Fakta

Så funkar det

Den som behöver ett enklare jobb utfört lägger upp ett uppdrag som ungdomar kan erbjuda sig att hjälpa till med.

För att kunna söka hjälp krävs det att användaren har registrerat sig med personnummer, telefonnummer och ett betalkort.

Timkostnaden hamnar mellan 75 och 120 kronor beroende på ungdomarnas ålder.

Betalningen av arbetet sker via en mobilapp.

Alla nödvändiga försäkringar tillhandahålls av IF Försäkringar.

Visa mer...