Ännu en buss i olycka – fordon i diket

Karlskrona Artikeln publicerades
En buss och två personbilar var inblandade i trafikolyckan på E22, i närheten av ”Sturkörondellen”.
Foto: Marcus Palmgren
En buss och två personbilar var inblandade i trafikolyckan på E22, i närheten av ”Sturkörondellen”.

Vid klockan 8.45 fick SOS larm om en trafikolycka med två personbilar och en buss på E 22 mellan Lösen och Ramdala, i riktning mot Jämjö. Enligt den inledande informationen är bilarna i diket med minst en person kvar i något av fordonen.

– Vi är precis framme och har ingen bild av läget riktigt. Men en buss och två personbilar ska vara inblandade. En bil ska vara i diket, och det kan bli störningar, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral till BLT strax innan klockan nio.

Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet från cirkulationsplats Torstäva till Ramdala, i båda riktningarna preliminärt till klockan 10.15.

Vid klockan 9.30 säger Kent Hoff vid räddningstjänsten, på väg från olycksplatsen:

– Det har varit begränsad framkomlighet inte minst i och med alla larmade räddningsenheter på plats. Det har inte rapporterats om några allvarligare skador. Bussen har kunnat ta sig ner försiktigt, men bussbolaget har skickat ersättningsbuss.

Enligt polisen har en av personbilsförarna förts till sjukhus med ambulans.

Klockan 11.35 meddelar Landstinget Blekinge att föraren, en man i 20-årsåldern, har skrivits ut från akuten. Han var bara lindrigt skadad.

Texten uppdateras.